Ponedjeljak, 17 Siječanj 2011 08:59

Pivski kruh

Ocjena
(1 Glas(a)ova)
SASTOJCI:
  • Integralno pšenično brašno BiVita cca 500 g,
  • sol,
  • svježi kvasac,
  • 2,5 dcl piva, po potrebi i više,
  • maslinovo ulje
  • Potrebno je 450-550 g integralnog pšeničnog brašna. Sol po želji. Koristiti malo više od polovice svježeg kvasca (kockica svježeg kvasca iz trgovina). Dakle, kvasac i oko 2,5 dcl vaše najbolje pive pomiješati i ostaviti kraće vrijeme. Dodati brašno i što duže mijesiti tijesto (najbolje u pekaču za kruh), sa maslinovim uljem oblikovati 4 veće kugle ili više manjih posložiti u malo namašćenu posudu, ostaviti da se tijesto dvostruko digne i u pećnicu na 220 °C oko 5-10 minuta, a kasnije oko 20 minuta peći na 180 stupnjeva. Kruh ohladiti. Jedinstven okus, žuta korica i mekana rahla unutrašnjost.
Pročitano 2274 puta Posljednja izmjena Petak, 18 Svi 2018 08:50
© 2018 - 2024 Božjakovina d.d.